Dania główne     Śniadania/kolacje     Zdrowe przekąski     Soki    

Krwisty poncz na Halloween

































Jesienne i zimowe wieczory kojarzą mi się z nocnym pichceniem, gorącą czekoladą i seansami filmowymi :) Ponieważ mamy październik seanse te są wyjątkowo straszne - rządzą horrory! A z uwagi na to iż oglądamy je w towarzystwie zbzikowanych nastolatków trzeba postarać się o odpowiedni klimat ;) Ostatnio przygotowałam krwisty poncz, który zrobił niezłe wrażenie :D
Przepis znaleziony na: www.tipy.pl


 Składniki:
  • Rękawiczka plastikowa
  • 2 litry dobrze schłodzonej herbaty owocowej z truskawek
  • pół kg mrożonych truskawek
  • 2 łyżki cukru
  • pół litra gazowanej wody mineralnej

Przygotowanie:

Truskawki zmiksuj i zmieszaj ze schłodzoną herbatą z truskawek. Dodaj cukru do smaku, wymieszaj i wstaw do lodówki.

Plastikową rękawiczkę napełnij wodą, zwiąż na końcu mocno gumką i również włóż do zamrażalnika na 4h.

Poncz przelej do misy po czym wrzuć do niej zmrożoną dłoń wyciągniętą z rękawiczki.

3 komentarze:

  1. wygląda genialnie, tak creepy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To mi się bardzo podoba!! Mam fioła na pukcie hallowinowych dekoracji, filmów... i krwistych potraw ;))

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny :)