Dania główne     Śniadania/kolacje     Zdrowe przekąski     Soki    

Gotowi na kolejne expresowe danie? Makaron z tuńczykiem

To danie możecie przygotować zarówno na obiad jak i na kolację.. zresztą.. kiedy będziecie mieć ochotę ;)


Składniki:

3 garście makaronu (jaki lubicie)
0,5 kostki sera Feta
10 oliwek (jakie lubicie)
5 suszonych pomidorków (najlepiej tych z oliwy by były miękkie)
puszka tuńczyka (razem z oliwą)
2 duże łyżki słonecznika (łuskany, podprażamy na patelni)
1 ząbek czosnku
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy.
Oliwki, suszone pomidorki i ser Feta kroimy na małe kawałki.
W jednej misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki: makaron, ser Feta, oliwki, pomidorki, tuńczyka razem z oliwą, słonecznik. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Doprawiamy solą, pieprzem i jeśli jest za suche dodajemy jeszcze odrobinę oliwy.

Smacznego :)

Makaronowy lunchbox do pracy

2 komentarze:

  1. Moje smaki :) Uwielbiam tuńczyka łączonego z makaronem! Dziękuje za udział w mojej akcji MAKARONOWY LUNCHBOX DO PRACY.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciesze się, że trafiłam ze smakiem :) Gdybym miała więcej czasu to z pewnością przygotowalabym jeszcze inne potrawy do Twojej akcji.. Następnym razem będzie lepiej ;)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny :)