Jeśli lubicie ostrzejsze smaki to dodajcie papryczkę czilli (świeżą)
Składniki:
pierś z indyka (ok 250g)
pół opakowania ulubionej mieszanki mrożonych warzyw
1 woreczek ryżu brązowego
1 puszka mleka kokosowego
curry
sól
pieprz
pieprz cayenne
Przygotowanie:
Pierś z indyka pokroić w kostkę i poddusić ją pod przykryciem na niewielkiej ilości oleju z dodatkiem soli, pieprzu i curry (ok 1-2 łyżeczki)
Dodać mleko kokosowe, mrożone warzywa i dusić pod przykryciem do miękkości.
W tym czasie ugotować ryż.
Kiedy ryż będzie gotowy, odcedzić go i dodać do mięsa z warzywami. Doprawić przyprawami, wymieszać i po ok 3minutach zdjąć z płyty.
Smacznego :)
To kurczak czy indyk? W tytule jest kurczak, a w opisie indyk... :P
OdpowiedzUsuń