Dania główne     Śniadania/kolacje     Zdrowe przekąski     Soki    

Granola z dodatkiem oleju kokosowego



Granola jest świetnym rozwiązaniem jeśli chodzi o szybkie śniadanie lub przekąskę. 
Możemy ją przygotować w weekend lub wieczorem i zabrać ze sobą (w pudełeczku lub słoiczku) do pracy razem z jogurtem naturalnym (tak, naturalnym, a nie tym słodzonym)
Z podanych składników wyjdzie jej idealnie na tydzień :)


Składniki:

2 szklanki płatków górskich
2 garści orzechów laskowych, pekan, włoskich
0,5 szklanki wiórków kokosowych
szczypta soli

Składniki płynne:

1 łyżka stołowa oleju kokosowego
1 łyżka stołowa masła orzechowego
1 łyżka stołowa miodu

Przygotowanie:

Wszystkie suche składniki wymieszać ze sobą bardzo dokładnie.
Składniki płynne rozpuścić w małym garnuszku i poczekać aż lekko ostygną.
Przelać je do suchych składników i bardzo dokładnie wymieszać.
Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok 20min. lub do lekkiego zbrązowienia. W trakcie pieczenia wymieszać, aby się równomiernie upiekły.

Smacznego :)

3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny :)