Dania główne     Śniadania/kolacje     Zdrowe przekąski     Soki    

Kanapka z łososiem, jajkiem i rukolą


Ponad tydzień temu odkryłam serwis Kwestia Smaku. Dzięki niemu nabrałam ochoty na przygotowywanie bardziej fantazyjnych śniadań czy kolacji, które zazwyczaj bywają dość standardowe.. a przecież każdą chwilę warto uczynić wyjątkowo smaczną ;)

Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 1 kanapka

Składniki:
  • 2 kromki chleba 1 - 2 łyżki sosu chrzanowego lub majonezu 
  • wędzony łosoś, pokrojony na kawałki 
  • 1 jajko ugotowane na twardo, pokrojone na plasterki  
  • kilka listków rukoli 
  • świeżo zmielony czarny pieprz i ewentualnie sól morska

Przygotowanie:
  1. Chleb posmarować kremowym sosem chrzanowym lub majonezem, ułożyć łososia, jajko, rukolę. 
  2. Posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem i ewentualnie doprawić solą.

8 komentarzy:

  1. Zgadzam! Eksperymentowanie ma niepowtarzalny urok, a Twoje kanapki są boskie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak mi tutaj brakuje takiego jedzenia i brakuje mi osoby, która byłaby chętna podać mi wszystko gotowe...

    OdpowiedzUsuń
  3. ale pysznie wygląda! kanapki z jajkiem to jest coś :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zamieniłabym tylko łososia na tuńczyka a tak to dla mnie bomba:)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. fantazyjne śniadania pełne kolorów.. zapowiedz dobrego dnia.

    OdpowiedzUsuń
  6. Zostalo mi kilka plasterkow wedzonego lososia z wczorajszego obiadu. Juz teraz wiem, jak go wykorzystam :) Pyszne kanapki :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Cudna kanapka! A zdjecie takie, że od razu chciałabym ją schrupać:)
    Smacznej kolacji życzę:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny :)