Następny przepis siostry Anastazji :)
Ten biszkopt zawsze mi się udaje. Czasem opada bardziej lub mniej, ale za każdym razem jest puszysty i delikatny. Pieczony w średniej blaszce da się pokroić na 3 części :)
Składniki:
6 jaj
1 szklanka cukru kryształu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szklanki mąki pszennej
3 łyżeczki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szklanki mąki pszennej
3 łyżeczki kakao
Wykonanie:
1.Białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka
2.Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i kakao. Lekko wymieszać
3.Wylać na formę do pieczenia
4. Piec w temp. 160-180st , ok. 40 minut
2.Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i kakao. Lekko wymieszać
3.Wylać na formę do pieczenia
4. Piec w temp. 160-180st , ok. 40 minut
Przepis pochodzi z książki "103 ciasta siostry Anastazji"
Prawdziwa bajka, Pycha!
OdpowiedzUsuńTo nie jest biszkopt! Biszkopt zawiera mąkę ziemniaczaną!
OdpowiedzUsuńWszelkie zażalenia proszę kierować do siostry Anastazji ;P
Usuń