Dania główne     Śniadania/kolacje     Zdrowe przekąski     Soki    

Biszkopt ciemny


Następny przepis siostry Anastazji :)
Ten biszkopt zawsze mi się udaje. Czasem opada bardziej lub mniej, ale za każdym razem jest puszysty i delikatny. Pieczony w średniej blaszce da się pokroić na 3 części :)


Składniki: 
6 jaj 
1 szklanka cukru kryształu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szklanki mąki pszennej
3 łyżeczki kakao

Wykonanie:  
1.Białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka
2.Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i kakao. Lekko wymieszać
3.Wylać na formę do pieczenia
4. Piec w temp. 160-180st , ok. 40 minut

Przepis pochodzi z książki "103 ciasta siostry Anastazji"

3 komentarze:

  1. To nie jest biszkopt! Biszkopt zawiera mąkę ziemniaczaną!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wszelkie zażalenia proszę kierować do siostry Anastazji ;P

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny :)