Składniki:
12 dużych pieczarek
3 ugotowane na twardo jajka
cebula
3 łyżki masła
surowe jajo
trochę startego sera żółtego
3 ugotowane na twardo jajka
cebula
3 łyżki masła
surowe jajo
trochę startego sera żółtego
posiekana natka pietruszki
bułka tarta
sól
pieprz
bułka tarta
sól
pieprz
Przygotowanie:
1 Pieczarki umyć, osączyć, odkroić kapelusze i lekko wydrążyć
2 Trzonki, wydrążony miąższ i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na maśle.
3 Dodać ugotowane na twardo i posiekane jajka, pietruszkę, żółty ser, wbić jajko i dodać tyle tartej bułki, by nadzienie stało się spoiste.
4 Doprawić solą, pieprzem, odrobiną Warzywka.
5 Kapelusze napełnić farszem
6 Smażyć na średniej ilości oleju z dodatkiem masła (możemy również piec je w piekarniku wtedy danie będzie mniej kaloryczne:)) Można je również opanierować jak krokiety i usmażyć.
2 Trzonki, wydrążony miąższ i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na maśle.
3 Dodać ugotowane na twardo i posiekane jajka, pietruszkę, żółty ser, wbić jajko i dodać tyle tartej bułki, by nadzienie stało się spoiste.
4 Doprawić solą, pieprzem, odrobiną Warzywka.
5 Kapelusze napełnić farszem
6 Smażyć na średniej ilości oleju z dodatkiem masła (możemy również piec je w piekarniku wtedy danie będzie mniej kaloryczne:)) Można je również opanierować jak krokiety i usmażyć.
Smacznego :)
To musiało być pyszne :)
OdpowiedzUsuńRobię identycznie. Uwielbiam je! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńmoja Mama robi takie pieczarki, tylko zwykle z mięsem :)
OdpowiedzUsuńSa przepyszne! Dzieki za przepis, takie kiedys robila moja mama:) pozdrawiam
OdpowiedzUsuń