Pyszna, szybka i idealna przed drugim daniem :)
Przepis dodaję do akcji: "Doceniamy zupy"
Składniki:
200-250g pieczarek
1 mała cebula
3 łyżki masła
150ml mleka
1 kostka bulionowa
pieprz
ziarenka smaku
Przygotowanie:
Pieczarki pokroić w grubą kostkę. Podsmażyć na maśle.
Cebulę posiekać. W rondelku stopić z 2 łyżki masła i podsmażyć na nim cebulę. Stale mieszając dolać 500ml wody, a następnie mleko. Całość gotować 10min.
Dodać pieczarki, kostkę bulionową i całość gotować dalsze 10−15min. Doprawić przyprawami.
Podawać z makaronem "świderki".
Smacznego :)
Lubię pieczarkową;) A kubeczek obłędny:)
OdpowiedzUsuńRzeczywiście szybka :)
OdpowiedzUsuńPieczarkowa jest jedną z moich ulubionych:) A Twoja dodatkowo pięknie podana:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńuwielbiam pieczarkową, ale my robimy z ziemniakami, a nie z makaronem;) chociaż pieczarki i makaron to dla mnie dobre połączenie:)
OdpowiedzUsuńZdjęcia apetyczne - oby tak samo smakowało
OdpowiedzUsuń