Dania główne     Śniadania/kolacje     Zdrowe przekąski     Soki    

Pieczarkowa zabielana

Pyszna, szybka i idealna przed drugim daniem :)

Przepis dodaję do akcji: "Doceniamy zupy"


Składniki:
200-250g pieczarek
1 mała cebula
3 łyżki masła
150ml mleka
1 kostka bulionowa
pieprz
ziarenka smaku

Przygotowanie:
Pieczarki pokroić w grubą kostkę.  Podsmażyć na maśle.
Cebulę posiekać. W rondelku stopić z 2 łyżki masła i podsmażyć na nim cebulę.  Stale mieszając dolać 500ml wody, a następnie mleko. Całość gotować 10min.
Dodać pieczarki, kostkę bulionową i całość gotować dalsze 10−15min. Doprawić przyprawami.

Podawać z makaronem "świderki".

Smacznego :)


Pieczarki pokroić w grubą kostkę.  Podsmażyć na maśle.
Cebulę posiekać. W rondelku stopić z 2 łyżki masła i podsmażyć na nim cebulę. Opruszyć mąką, zasmażyć, nie rumieniejąc. Stale mieszając dolać 500ml wody, a następnie mleko. Całość gotować 10min.
Dodać pieczarki, kostkę bulionową i całość gotować dalsze 10−15min. Doprawić przyprawami. Ze dwie chochelki zupy zmiksować ze śmietaną, wlać do zupy w garnku, zagotować.
Podawać z makaronem "świderki".
Smacznego :)

Czytaj więcej: Zabielana zupa pieczarkowa - jak zrobić? Przepisy na zupy Winiary
Follow us: Winiary on Facebook

5 komentarzy:

  1. Lubię pieczarkową;) A kubeczek obłędny:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pieczarkowa jest jedną z moich ulubionych:) A Twoja dodatkowo pięknie podana:) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam pieczarkową, ale my robimy z ziemniakami, a nie z makaronem;) chociaż pieczarki i makaron to dla mnie dobre połączenie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zdjęcia apetyczne - oby tak samo smakowało

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny :)