Przygotowuję je w każdą niedzielę do porannych gofrów.
Jeśli wybierzecie się kiedyś na Wyspy Kanaryjskie to polecam Wam abyście przywieźli stamtąd
RONMIEL DE CANARIAS "Guajiro".
Jest to 30% rum z dodatkiem miodu.Smak ma lekko migdałowy jakby z pomarańczą.
Idealny jako dodatek do herbat na zimowe dni i wieczory oraz do kakao :)
Składniki na 1 kubeczek:
1 kubeczek mleka
1 łyżka prawdziwego kakao
1 łyżeczka miodu
1 łyżka rumu (jeśli macie zwykły rum to dodajcie więcej miodku)
Przygotowanie:
Mleko podgrzewamy, dodajemy kakao, mieszamy (najlepiej ubijaczką do białek).
Kiedy mleko się zagotuje wyłączamy palnik, dodajemy rum i przelewamy do kubeczka.
Po ok 10minutach dodajemy miodek (wtedy temp. napoju jest niższa przez co nasz miód nie straci za dużo związków biologicznych)
Pyszne, rozgrzewające i zdrowe kakao gotowe :)
Smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny :)