Przepis na małą blaszkę
Składniki na spód:
100 g zmielonych migdałów (najlepiej blanszowanych)
1/4 kubka drobno posiekanych migdałów
1 łyżka masła
1 łyżka miodu
Wszystkie składniki połączyć i wylepić tym małą blaszkę (wcześniej posmarować ją masłem i oprószyć mąką). Nie wylepiać brzegów.
Piec w 170 st przez 8-12 minut, aby się lekko zazłociło. Wyjąć z piekarnika.
Składniki na środek:
1 i 1/3 szklanki niesłodzonych wiórków kokosowych
3 jajka
1 łyżka miodu
1/3 kubka czekoladowych czipsów
Wszystkie składniki połączyć w blenderze. Ułożyć na lekko wystudzony spód i piec ok 20 - 30 min w temp. 175 st aż będzie złocisty kolor.
Dać do wystudzenia.
Smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny :)