Dania główne     Śniadania/kolacje     Zdrowe przekąski     Soki    

A do obiadku.. surówka z kapusty pekińskiej

To chyba moja pierwsza surówka, której się nauczyłam :)
Zazwyczaj dodatkami do dań były ogórki kiszone czy buraczki ze słoika. Powoli zaczynam to zmieniać bo okazuje się, że przygotowanie surówki nie jest tak skomplikowane jak myślałam ;)

Składniki na 3-4 porcje:
pół pokrojonej główki kapusty pekińskiej
1 duża starta marchew
niewielka ilość pora
kukurydza lub papryka
1 starty ząbek czosnku
1-2 łyżki majonezu
sól i pieprz

Przygotowanie:
Wszystkie składniki zmieszać ze sobą i doprawić przyprawami.

Polecam też wypróbować z dodatkiem tartego jabłka, ale wtedy należy pominąć kukurydzę ponieważ te smaki jakoś nie pasowały do siebie.

Smacznego :)

2 komentarze:

  1. Surówka z kapusty pekińskiej to jedna z moich ulubionych :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pekinka do obiadu często u nas gości:) ale powiem Ci, że tą wersję widzę pierwszy raz, do spróbowania!:D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny :)