Pasta, która urozmaici Wam Wasze kanapkowe posiłki.
Możecie użyć jej zamiast masełka lub innego smarowidła.
Ja uwielbiam ją z tostowanym pieczywem i świeżymi warzywami :)
Składniki:
1 opakowanie orzechów nerkowca (zazwyczaj kupuję w Lidlu lub Kauflandzie)
2 pół opakowania (dużego) jogurtu naturalnego
3 jeden ząbek czosnku
4 sól, pieprz mielony biały oraz szczypta ostrej papryki wędzonej
Przygotowanie:
Orzechy namoczyć w wodzie ok 4 - 6 godzin
Odlać wodę.
Orzechy wrzucić do blendera i dodać pozostałe składniki. Zmiksować do ulubionej konsystencji (ja lubię jak jest lekko chrupiąca)
Można przechowywać w słoiczki w lodówce (do 3 dni).
Smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny :)