Dania główne     Śniadania/kolacje     Zdrowe przekąski     Soki    

Pikantna pasta z nerkowców

Pasta, która urozmaici Wam Wasze kanapkowe posiłki. 
Możecie użyć jej zamiast masełka lub innego smarowidła.
Ja uwielbiam ją z tostowanym pieczywem i świeżymi warzywami :)


Składniki:

1 opakowanie orzechów nerkowca (zazwyczaj kupuję w Lidlu lub Kauflandzie)
2 pół opakowania (dużego) jogurtu naturalnego 
3 jeden ząbek czosnku
4 sól, pieprz mielony biały oraz szczypta ostrej papryki wędzonej 

Przygotowanie:

Orzechy namoczyć w wodzie ok 4 - 6 godzin
Odlać wodę.
Orzechy wrzucić do blendera i dodać pozostałe składniki. Zmiksować do ulubionej konsystencji (ja lubię jak jest lekko chrupiąca)
Można przechowywać w słoiczki w lodówce (do 3 dni).

Smacznego :)

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny :)